Zondag 8 april 2012 tot en met donderdag 12 april 2012

De lange broek en trui worden weer ingeleverd voor bikini, zonnecreme en sunshine. Op maandag 9 april nemen we de vlucht van Christchurch over Auckland naar Rarotonga waarbij we – teletijdsmachinegewijs – de tijdsgrens overschrijden en zo een dag in de tijd terugkeren. Op die manier kunnen we 2 keer Pasen vieren, laat maar komen die chocolade! 🙂 Scheel van de honger komen we er aan, want Air New Zealand doet blijkbaar mee aan besparingen waarbij er geen eten aan boord geserveerd wordt. Hoogstens een kop koffie of water kan je als deel van de aangeboden service krijgen. Wil je een glaasje fruitsap? Sorry guys, this is not included in your ticket… tja. We waren hiervan niet op de hoogte, maar ja, dat komt ervan als je via internet de tickets boekt… Nu weten we weer de meerwaarde van een goed reiskantoor 🙂 De vlucht zat wel overvol, waarbij we ineens beseffen dat we hier in een hoogseizoensperiode (Pasen) toekomen. Gelukkig dat we onze tickets als lang op voorhand hadden geboekt of het was niets ‘te tropisch eiland’.

Rarotonga ‘boomt’ van de resorts en dat is duidelijk wanneer we aankomen op de luchthaven. Alle mensen rondom ons krijgen een hele mooie bloemenkrans als verwelkoming en wij worden naar een kramiekelige stoffige bus gestuurd als transfer naar ons hostel. We checken in aan Vara’s beach aan de Muri Lagoon, de mooiste lagune van het hele eiland. Wow, wat is het hier mooi. We hebben voor deze tropische vakantie een studio geboekt waarbij we op ons eigenste terrasje een zicht hebben op de lagoon, wat kan het leven toch zalig zijn. Dat we geen bloemenkrans gekregen hebben zijn we op slag helemaal vergeten. Ons eerste werk op het eiland is…eten vinden. De ene winkel is hier al duurder dan de andere, dus we moeten budgetgewijs goed nadenken over onze aankopen. Het is straf hoe een mens spitsvondig wordt in maaltijden klaarmaken met een beperkt budget…

Na al dat reizen van de ene naar de andere plek hadden we toch wel eens nood aan een verblijf voor een paar dagen. Nu ja, zo een zittend gat hebben we eigenlijk niet, want na 2 dagen niets doen zoeken we alweer naar bezigheden. Zo boeken we een duiktrip om de prachtige onderwaterwereld hier te ontdekken en maken daarbij onze eerste ‘wreck’ dive. Dat wrak is hier wel kunstmatig gelegd speciaal om ernaar te duiken, maar ligt nu helemaal uiteen door een orkaan dat hier gepasseerd is. De tropische vissen lijken het hier wel naar hun zin te hebben en de koralen zijn ook weer helemaal anders dan wat we voordien al gezien hebben, een geslaagde duik!

De volgende dag huren we een scooter om het eiland ‘af te tjezen’. Het eiland heeft een omtrek van 32kilometer dus je kan hier heel snel rondzijn. Met meerdere stops onderweg maken wij er een mooie dagtrip van. We gaan snorkelen aan Fruits of Rarotonga, lekker gaan eten in Trader Jacks en dan even het binnenland in tot we tegen zonsondergang een mooi plekje zoeken om deze te bewonderen. We rijden een privéresort op en ‘blenden’ in. Geen kat die door heeft dat wij daar eigenlijk niet verblijven, want de manager van het hotel verwelkomt ons en wenst ons een leuke avond toe. We krijgen nog net geen bloemenkrans rond onze nek…Dat is mooi! We genieten van een lekkere cocktail aan hun beach bar en zien de zon letterlijk zakken in de zee. Of is het nu de zee zien zakken in de zon? Of de zak zien zonnen in de zee?

Na een 5tal dagen pakken we onze koffers al weer in. De tijd gaat toch snel wanneer een mens zich amuseert. We nemen de kloksgewijze bus om ons naar de luchthaven te brengen. Je kan hier niet echt mis zijn met het openbaar vervoer want er zijn maar 2 routes, de kloksgewijze en de tegenkloksgewijze bus, simpel toch? In de openlucht luchthaven wachten we op ons Saab propeller vliegtuigje van Air Rarotonga. Ons tropisch avontuur zit er gelukkig nog niet op, want we vliegen naar 1 van de prachtigste eilandjes van de Cook islands, Aitutaki… Dat belooft!