Ondertussen zijn we al een weekje terug thuis, hebben onze intrek opnieuw genomen in ons appartement en zijn al weer aan het werk. We willen jullie toch nog laten meegenieten van de laatste momenten op onze lange reis. eerste stop, het exotische Aitutaki.

Vrijdag 13 april 2012 tot en met donderdag 19 april 2012

Op vrijdag de 13de vliegen we van het eiland Rarotonga naar Aitutaki. Het bijgeloof is niet aan ons besteed want we hebben een rustige vlucht met het kleine propeller-vliegtuig van Saab. Een klein uurtje later naderen we het atol van Aitutaki en krijgen een prachtig zicht over de supermooie lagune. We begrijpen onmiddellijk waarom dit 1 van de mooiste lagunes op de wereld is. Prachtig blauw water, onbewoonde eilandjes en heel veel palmbomen. Om het plaatje helemaal af te maken, worden we ook nog eens op de luchthaven vriendelijk begroet door onze vriendelijke gastvrouw en de man met de ukelele. We krijgen deze keer wel een lekker ruikende bloemenkrans rond onze nek … we arrived in Paradise.

Deze keer huren we onmiddellijk een scooter gedurende ons volledig verblijf en springen er meteen op om het eiland te verkennen. Tot onze verwondering zijn we al in een halfuur rond en zoeken dan maar ergens langs de kust een plek waar we kunnen snorkelen. Prachtige vissen komen ons tegemoet gezwommen en anderen duiken dan weer in hun hol bij het zien van zo een grote vis met een fotocamera. We krijgen er maar niet genoeg van zodat we van het ene koraal naar het andere zwemmen.

Zo vullen we de dagen met relaxen, eiland verkennen en snorkelen, kortom lekker genieten. 1 dag beslissen we van eens wat actiever te zijn en huren een kano om de prachtige lagune te verkennen. We passeren even via het grootste resort van Aitutaki om daar in de bar onze lunch te bestellen. Goed op krachten kunnen we dan weer verder peddelen naar een aantal onbewoonde eilandjes waar we volledig alleen zijn. Expeditie Robinson-gewijs ga ik daar een palmboom te lijf met de machete van onze gastvrouw en kunnen zo genieten van een lekkere kokosnoot.

Aitutaki is omringd door nog meer kleine eilandjes die toch wel een beetje te ver zijn om met de kano te bezoeken. We boeken daarom een ‘must-do’ op het eiland en kunnen direct mee met de lagoon cruise. Bij het woordje cruise denk je natuurlijk onmiddellijk aan een grote luxe boot, maar dat was het zeker niet. Eigenlijk maar goed, want het zou hier anders een beetje uit de toon vallen. We worden stipt op tijd afgehaald door Aitutaki Adventures aan ons ‘hotel’ waarna we in de achterbak van pick-up het eiland afrijden tot aan de boot. Na een verwelkoming, een beetje uitleg over het eiland en een donut als snack liggen we een half uurtje later al te snorkelen in het prachtige helderblauwe water. We zien weer de ene tropische vis na de andere en de super grote ‘giant clams’. Dit hadden we nog nooit van ons leven gezien en waren er toch serieus van onder de indruk. We varen verder voorbij Honeymoon island met daarnaast het Divorce island, -euh toch niet, het is het standaard mopje van de kapitein. In 2006 waren de verlaten eilanden hier in de buurt het decor van de reality reeks Survivor, een soort Expeditie Robinson, waarbij gans Aitutaki ingepalmd werd door de filmcrew. Alle boten werden gehuurd, elk hotel was volgeboekt en 2 containerschepen dropten de volledige lading aan filmmateriaal. We mogen zelf even in de huid kruipen van de deelnemers aan het programma en worden zo gedropt op 1 van de eilandjes. Wanneer het tijd is voor de lunch varen we door naar ‘one foot island’, waar we met veel plezier een stempel in ons paspoort laten zetten in het plaatselijke postkantoor (naar het schijnt, het meest afgelegen postkantoor ter wereld). We worden er getrakteerd op een heerlijke barbecue geprepareerd door de gastvrouw van dienst. Wanneer ze hoort dat wij niet in een all inclusive hotel verblijven krijgen we zelfs de overschot mee voor het avondeten. Komt dat even goed uit! Op de retour stoppen we nog op een aantal snorkelplaatsen om dan terug te keren naar het hoofdeiland. Het was een zalige dag en de trip was meer dan de moeite waard. Een aanrader!

Op Aitutaki is zondag een heilige dag… We hadden het al in de mot dat met 5 kerken op een eiland van een duim groot, het geloof hier wel heel groot is. Op deze dag gaan de pareo’s in de kast en komen de uitgedoste zondagspakjes boven. Het gaat zelfs zo ver dat ze hier een protestactie hebben opgestart om de zondagsvluchten te bannen. jaja, op zondag komen hier welgeteld 2 vluchten toe, maar het lawaaioverlast wordt de lokale bevolking teveel, want indien je op zondag vliegt, word je verwelkomd door een groepje mensen met spandoeken en borden: if you cannot fly monday to saturday, then stay home! tja, ne mens moet hem met iets bezighouden op zo een klein eilandje 🙂

Gelukkig hebben wij op de goeie dagen onze vluchten geboekt zodat we de inwoners tevreden hebben kunnen achterlaten. Op donderdag 19 april verlaten we zo opnieuw het paradijs en keren terug naar het veel koudere Nieuw-Zeeland. Hierbij overschrijden we opnieuw de datumgrens en slaan deze keer een dag over om op vrijdag 20 april in de avond te landen in Auckland.

 • Arriving in Paradise
  Arriving in Paradise
 • Het hoofdeiland Aitutaki
  Het hoofdeiland Aitutaki
 • Welcome to Aitutaki
  Welcome to Aitutaki
 • Onmiddellijk plonske nemen, zie
  Onmiddellijk plonske nemen, zie
 • Sebastiaan de krab is ook van de partij
  Sebastiaan de krab is ook van de partij
 • De eerste zonsondergang
  De eerste zonsondergang
 • Met de scooter op baan
  Met de scooter op baan
 • Kunstjes uithalen
  Kunstjes uithalen
 • Zee-egels op onze snorkeluitstap
  Zee-egels op onze snorkeluitstap
 • Grote vis in het water
  Grote vis in het water
 • Tropische vissen - Redfin Butterflyfish
  Tropische vissen – Redfin Butterflyfish
 • Kayakken op de lagune
  Kayakken op de lagune
 • Lunch eten in het poepsjieke resort
  Lunch eten in het poepsjieke resort
 • Wat een prachtig uitzicht
  Wat een prachtig uitzicht
 • Genieten van het mooie weer
  Genieten van het mooie weer
 • Beetje afkoelen
  Beetje afkoelen
 • David rust ook een beetje uit
  David rust ook een beetje uit
 • Ons eten beetje laten zakken met een wandelingetje op de beach
  Ons eten beetje laten zakken met een wandelingetje op de beach
 • Expeditie Robinson gewijs brengt David kokosnoten voor mij
  Expeditie Robinson gewijs brengt David kokosnoten voor mij
 • En hoppa, het mes erin!
  En hoppa, het mes erin!
 • Santé
  Santé
 • Op een onbewoond ei-ei-eiland
  Op een onbewoond ei-ei-eiland
 • Zalig genieten
  Zalig genieten
 • Zelfportret
  Zelfportret
 • Hier zou je toch willen blijven??
  Hier zou je toch willen blijven??
 • hmm, we zijn toch niet alleen
  hmm, we zijn toch niet alleen
 • Recht naar huis
  Recht naar huis
 • Efkes pauzeren
  Efkes pauzeren
 • Massa's koralen onderwater
  Massa’s koralen onderwater
 • In alle soorten en maten
  In alle soorten en maten
 • Butterfly fishies
  Butterfly fishies
 • De lagoon cruise
  De lagoon cruise
 • Helderblauw water
  Helderblauw water
 • Griet is assorti met de vissen
  Griet is assorti met de vissen
 • Ze steken zich weg maar hebben ze toch gezien ze
  Ze steken zich weg maar hebben ze toch gezien ze
 • Het is alsof je in een aquarium zwemt
  Het is alsof je in een aquarium zwemt
 • megavis
  megavis
 • Reuzeschelpen
  Reuzeschelpen
 • Giant clam
  Giant clam
 • Steek uw pollen er eens tussen David?
  Steek uw pollen er eens tussen David?
 • Reuzeschelp
  Reuzeschelp
 • Prachtige onderwaterwereld
  Prachtige onderwaterwereld
 • Honeymoon island
  Honeymoon island
 • Je zou voor minder romantisch worden
  Je zou voor minder romantisch worden
 • Beach babe
  Beach babe
 • En David komt er hem bijzetten
  En David komt er hem bijzetten
 • De zeldzame Red tern bird - let op de rode staart
  De zeldzame Red tern bird – let op de rode staart
 • Octopus onderaan de boot
  Octopus onderaan de boot
 • Expeditie robinson-eiland
  Expeditie robinson-eiland
 • Paradijslijke plaatjes
  Paradijslijke plaatjes
 • We willen terug!
  We willen terug!
 • Aitutaki lagoon cruise
  Aitutaki lagoon cruise
 • Zo een helder water - das toch ongelooflijk he
  Zo een helder water – das toch ongelooflijk he
 • Middagpauze op One foot island
  Middagpauze op One foot island
 • One foot island
  One foot island
 • Hier gaan veel trouwceremonies door - we kunnen begrijpen waarom
  Hier gaan veel trouwceremonies door – we kunnen begrijpen waarom
 • David trekt de visjes aan
  David trekt de visjes aan
 • Moorish idol
  Moorish idol
 • Picasso vis
  Picasso vis
 • Moray eel
  Moray eel
 • Fishie fish
  Fishie fish
 • Die vissen hebben hier toch een schoon leven
  Die vissen hebben hier toch een schoon leven
 • Sunset at Aitutaki
  Sunset at Aitutaki
 • aan mooie zonsondergangen geen gebrek
  aan mooie zonsondergangen geen gebrek
 • Nog een zonsondergang om het af te leren
  Nog een zonsondergang om het af te leren
 • Slaapwel
  Slaapwel
 • We nemen afscheid in stijl
  We nemen afscheid in stijl