Donderdag 20april 2012 – Vrijdag 21 april 2012

Mooie liedjes duren helaas niet lang, dus we maken ons alweer klaar voor de terugreis. Na een vluchtje van 45 minuten met Air Rarotonga zetten we weer voet aan wal op het hoofdeiland van de Cook Islands. Daar liften we onze weg naar het stadje om nog een lekkere lunch binnen te spelen alvorens we met Air New Zealand terug van de grond gaan. In de luchthaven van Rarotonga heerst een zeer ontspannen sfeer en iedereen is duidelijk heel relaxed van hun tropisch avontuur. Op de achtergrond speelt de man met de ukelele een zwierig muziekje tijdens het boarden en eindigt zijn liedje met: “final call for flight Air New Zealand 45” zodat we ons allemaal reppen naar het toestel. Tijdens de vlucht steken we dan ook de tijdsgrens weer over, waarmee we aankomen in Auckland op 21 april in de avond. Als jullie niet meer kunnen volgen welk uur en datum het nu eigenlijk is, troost jullie, wij konden het van tijd ook niet meer volgen…

Zaterdag 22 april 2012

Vandaag vliegen we van Auckland door naar Sydney, waar het tijdsverschil, jawel, weeral anders is. De vorige keer hadden we in Sydney onze wagen nog, maar nu moeten we met het openbaar vervoer op onze bestemming geraken. Gepakt en gezakt komen we opnieuw aan bij onze gastheer Jye die net zijn housewarmingfeestje in zijn tuin aan het geven is voor zijn vrienden. Heel leuk, want we kunnen onmiddellijk aanschuiven voor de hapjes en de bbq.

Zondag 23 april 2012

We moeten nog allerlei papieren regelen van onze eerder afgelaste duiktrip hier in Sydney, dus we maken van de gelegenheid gebruik om er een dagje Bondi beach aan te koppelen. Een lekkere brunch op den ‘dijk’ van Bondi, een wandeling langs het strand en shoppen! Op zondag zijn hier alle winkels open, dus we kunnen naar believen op zoek gaan naar souveniertjes en wat kledij voor onszelf. Het doet wat met een mens om 8 maanden niet deftig te kunnen shoppen, want alles wat we zien vinden we mooi (vooral ik dan). We eindigen ons strandbezoek met mensjeskijken op the beach en we beseffen dat ons avontuur er bijna op zit…

Maandag 24 april 2012

Om het helemaal te benadrukken dat ons reisje erop zit sluiten we onze Australische rekening af bij Commonwealth. We hadden ze wel nog een paar maanden langer willen behouden, want geef toe, een interesttarief van 5,75%, daarvoor alleen zou je hier toch blijven? Enfin, geen tijd te verliezen, want we hadden nog wel een paar must sees op ons lijstje staan hier in Sydney. We nemen de ferryboot naar Manly, van waarop we een prachtig zicht krijgen op het Opera House. Wanneer we aankomen in Manly valt het ons op dat hier een zeer gezellige sfeer heerst. Met zicht op de surfende Aussies genieten we van een heerlijke brunch en starten aan een wandeling langs de kust. Helaas maakt de zon plaats voor de wolken en begint het te gieten gelijk zot! Zo gaat dat hier in het land van OZ. We keren dan maar terug naar huis en zullen de wandeling een ander keer doen, misschien, ooit eens in de toekomst 🙂

Dinsdag 25 april 2012

Vandaag is het ANZAC (Australian and New Zealand Army corps) day. Dit is een nationale feestdag ter herdenking van de landing van het Anzac in Gallipoli tijdens WOI. Op deze dag wordt er niet gewerkt, zodat we nog met Jye een afscheidsontbijtje kunnen gaan eten. Het gaat terug naar Bondi beach, want dit is en blijft toch het icoon van Sydney en wordt zo een ideale afsluiter. De zon is van de partij, de terrasjes zitten vol en de zee en het strand zijn terug het speelveld van menig surf- en zonnebaders. En zeggen dat het hier bijna winter is… Daarna brengt Jye ons naar de luchthaven, waar we ons klaarmaken voor de vlucht naar Singapore. Dag Australië, terug een beetje dichter bij de realiteit.