Donderdag 18november

Joepie, tis weer zover. Een nieuwe stempel in ons paspoort. Met al ons zuurverdiende overschot aan conge grabbelen we een laatste snoepreisje (voor dit jaar toch) richting Thailand. Gepakt en gezakt nemen we de bus van Eva Air in Brussel naar Schiphol. Daar mogen we de hele rij voorbijsteken , want misses en mister Beck reizen in Business class. Het leven van een reisagent kan toch mooi zijn. Nog even genieten in de business lounge en dan opstappen in de bult van de 747. Verwend als we zijn valt deze business class een beetje tegen. (Continental is beter ouch)

Vrijdag 19 november

Sawadee ka in Bangkok. Met de supermoderne skytrain reizen we richting ons hotel ,waar Ilse en Yannick ons al opwachten in de lobby. Zij wonen al 15jaar in Thailand , we konden ons geen betere gidsen wensen. Ze nemen ons mee voor een eerste kennismaking van deze oorverdovende stad naar een night bazaar tegen Lumphinipark. Hier worden we ondergedompeld in de Thaise keuken. spicy, not spicy, red ,green en yellow curry. Ook een lokaal biertje mag niet ontbreken.

Zaterdag 20november

jetlaaaaggggg!!! snachts om 2 uur liggen we klaarwakker. en nu? Dan maar op zoek naar eten om de slaaplust terug op te wekken. tegen 5 uur smorgens lukt het dan eindelijk.
Die dag maken we kennis met de WATS van Thailand. De tempels dus. In Belgie vind je op elke hoek van de straat een frietkot, hier nen tempel. We maken een keuze en gaan de 3 belangrijkste bezoeken.
Het openbaar vervoer van Bangkok gebeurt met de skytrain, taxi , tuktuk of per boot. Met de expressboot staan we op minder dan een half uurtje aan het Koninklijk paleis. Hier geldt de dresscode waarbij niet te veel bloot te zien mag zijn.
Hier zien we de smaragden boedda omringd door prachtige gebouwen. Daarna bezoeken we de Wat Arun waar we een mooi zicht krijgen over Bangkok en als laatste de Wat Pho met zijn indrukwekkende liggende gouden Boeddha.

Vlug nog even opfrissen en dan duiken we het nachtleven in met opnieuw Ilse en Yannick. Die vinden dat we het culturele erfgoed van Bangkok moeten opsnuiven, namelijk the red light district.
Iedereen kent Patpong maar Ilse zegt dat dit een niet zo een veilige buurt is. Wij gaan naar het minder bekende Nana. Hier heb je rond een plein 3etages van bars met fun fun fun.
Vanop een terrasje observeren we hoe Thaise giechelende tieners de mannen inpalmen. Die mannen laten zich graag de aandacht welgevallen en trakteren het ene na het andere drankje. Hiervoor krijgen de meisjes commissie in de bars. (we zien dat de bazin nu en dan couponnetjes uitdeelt aan de meisjes dat ze dan op het einde van de avond moeten inleveren voor geld)
We stijgen een etage hoger en belanden in een katoey bar of beter bekend als ladyboys. Ilse en ikke schateren het uit. Dit is echt iets wat je moet gezien hebben zegt Ilse. David voelt hem minder op zijn gemak. Het was inderdaad de moeite. Ik moest dringend naar de wc en ”ze” stonden daar allemaal aan de urinoir in bikini…. euh….
Daarna gaan we nog naar een paar bars waar de vrouwen vrouwen zijn. allee denken we toch, want daar weet je maar nooit.