Zondag 21 november

We nemen de vlucht naar Chang Mai. Hier vindt vandaag het Loy Krathong festival plaats. Naar het schijnt 1 van de mooiste festivals van Thailand in het jaar. En dat kunnen we alleen maar beamen.
Tijdens het Loy Krathong festival wordt het einde van het regenseizoen gevierd. Er worden allerhande bloemstukjes met kaarsjes (Krathongs) op de rivier gezet en papieren lantaarns de lucht ingelaten. Dit alles levert een mooi lichtspel op. Het is echt prachtig om te zien hoe de lokale bevolking hier in opgaat. De hele nacht door wordt ook overal oorverdovend vuurwerk , voetzoekers en bommekes afgestoken wat nogal gevaarlijke toestanden oplevert.

Maandag 22 november

joe want massaaaas? yes, we want masaas. We genieten van een uurtje nogal pijnlijke maar achteraf deugdoende echt Thaise massage. 3 euro voor een uur. Die prijs wil ik wel elke dag betalen.
Goed uitgerust begeven we ons dan naar Baan Thai cooking school waar we zelf Thaise gerechten mogen klaarmaken. We leren eerst de verschillende ingredienten kennen op de lokale markt en proberen ze daarna te gebruiken in onze gerechten.

Dinsdag 23 november 2010
 

Vandaag trekken we naar het olifantenkamp waar we zullen getraind worden tot echte olifantenbegeleiders. Na een goed uur rijden zien we de mastodonten van dieren staan. In het begin had ik er toch wel een beetje schrik van. Stel je voor dat die beesten ineens gek worden en jou vertrappelen. Maar geen paniek, ze zijn goed getraind en slaan alleen maar op hol tijdens de paringtijd.
We leren hoe we een olifant moeten beklimmen en een paar woorden in Thais welke commando s we kunnen geven om ze links, rechts, naar voor , achter, en het belangrijkste van al, te doen stoppen.
Na een voormiddag geoefen, mogen we dan een ritje maken met die beesten. Een goed anderhalf uur later en ons gat stijf gezeten op da beest, moge ze in bad. In de rivier krijgen we dan ook de kans om mee te helpen. Via hun snuit nemen ze water in hun slurf waardoor we zelf ook een douche krijgen.

Woensdag 24 november 2010

Deze ochtend staan we vroeg op om nog een laatste bezienswaardigheid te doen in Chang Mai. Via een Songthaew, een lokale bus, reizen we de berg op naar de tempel Doi Suthep. Deze plek is heel heilig. Hier geloven ze het verhaal van de witte olifant die 3 keer rondgedraaid heeft en bij de derde keer doodgevallen is. Op die manier werd dit de plaats waar de tempel gebouwd moest worden.

In de namiddag nemen we de bus richting Chiang Rai. Eens aangekomen in ons hostel, zie ik dat ik mijn tasje met gsm en digitale camera niet meer bijheb. aaah, paniek. Waar heb ik voor het laatste keer gezien, voor het laatst gebruikt,… alle scenarios vlogen door mijn hoofd. Niets aan te doen, ik ben het kwijt…