Zondag 21februari 2010

We zitten in San Ignacio, 1 van de 30dorpjes waar je de ruines van de Jezuietenmissies kan bezoeken. De Jezuieten wilden met hun missies het barbaarse indianenvolk (de Guaraní) bekeren tot het Christendom. In ruil kregen ze dan veiligheid, onderdak en scholing. We brengen een bezoek aan het museum en de ruines overdag. Savonds keren we terug voor een veelbelovend licht-en klankspel over de ruines.
Eerst dachten we een Tourist trap te beleven , maar het was eigenlijk wel heel indrukwekkend en leerrijk.

Maandag 22februari 2010

Nu we in de ban zijn van de jezuieten, maken we een trip naar de missies aan de Paraguayaanse kant hier niet ver vandaan. Met een taxi maken we de daguitstap naar de ruines van Jesus en Trinidad. De taxichauffeur is toch een beetje een raar figuur.. ineens ,out of the blue, begint die dingen te voorspellen over onze ouders. brr, griezelig, vooral omdat hij soms wel de nagel op de kop slaat. Ik vertel dat ik vaak hoofdpijn heb en hij stelt onmiddellijk voor om een handopleggingsessie te doen bij mij. Wij dachten, haha, wat vertelt die nu, maar die meende dat dus bloedserieus.
Terug in het hotel krijg ik dus een handoplegging met de belofte dat ik nooit meer hoofdpijn zal hebben. Ik moet hiervoor nog in Belgie nog een ritueel uitvoeren. 3 nachten na elkaar moet ik een glas water onder mijn bed zetten en smorgens uitgieten in het toilet. Zo zal ik voor altijd verlost zijn van mijn hoofdpijn. David moest ook een handoplegging krijgen voor zijne rug. nooit meer rug- en hoofdpijn door een simpele handoplegging voor ons.stel je voor! waarvoor reizen toch goed kan zijn.
Hij heeft zelfs zijn e-mailadres aan ons gegeven. Hier moeten we foto’s naartoe sturen van de plaatsen waar we pijn hebben en hij kan dat op afstand ook genezen. moehaa.

bij toeval word ik savonds gestoken door een wesp in mijn vinger. nu heb ik dus pijn in mijn vinger ipv in mijn hoofd. ?¿God die mij straft omdat ik het niet echt geloof?¿

Dinsdag 23februari 2010

Terugreis naar Iguazu met de bus en dan de vlucht naar Buenos Aires

Woensdag 24februari 2010

Na een bezoek aan het museum van LADY EVITA PERON slenteren we nog even door de gezellige straten van San Telmo alvorens we huiswaarts keren…

¡Hasta la vista Argentina!bye bye biefstukken bij de vleet,mate,dulce de leche, empanadas,tango…