Zaterdag 13februari 2010

We keren terug van San Martin naar Bariloche via de Valle Encantado. Terug een supermooie tocht door zand-en stofwegen en achter elke bocht verschijnt er terug een adembenemend zicht. Normaal doe je over deze tocht een 4tal uur maar we zijn terug zo onder de indruk dat we er weer het dubbele over doen.
In de Valle Encantado kan je verschillende rotsformaties zien waar je van alles in kan herkennen zoals we dat als klein kind deden met de wolken.

Zondag 14februari 2010

vlucht richting Buenos Aires..We maken een wandeling doorheen de beroemde antiekmarkt van San Telmo die elke zon-en feestdag gehouden wordt. Heel leuk want de straten staan vol met winkeltjes en op de Plaza Dorrego wordt er tango gedanst. Hier door mensen die gepassioneerd zijn door de tango , dus geen professionals. Het lijkt wel de Gentse Feesten. Overal zijn er optredentjes en wordt er gedanst. Tot onze verbazing blijkt het ook nog carnaval te zijn in de stad. We gaan dan naar een soort stoet gaan kijken en leren een Argentijnse gewoonte kennen. Met carnaval spuiten alle kinderen hier met sneeuwspuitbussen. Heel leuk tot je het boeltje in je gezicht krijgt, zoals bij David. We maken ons dan maar snel uit de voeten…

Maandag 15februari 2010

rustdag, slecht weer dus we blijven binnen. Als het zonnetje even komt piepen nemen we de metro richting het voetbalstadium van de Boca Juniors. Dit mochten we nu toch niet overslaan hier in het voetballand bij uitstek.
Savonds genieten we van een prachtige tangoshow in een intiem klein bartje. Heel mooi en gezellig. Hier wel van professionele aard en beetje toeristisch. De tangoleraars vragen je dan ook om een klein dansje te wagen , wat we dan ook ‘geprobeerd’ hebben.

Dinsdag 16februari 2010

We hebben ons laten wijsmaken dat Argentinie de beste ijsjes ter wereld heeft. Dat moeten we uitproberen. We gaan naar de oudste ijstent van de stad en laten het ons smaken. We maken ook een kleine wandeling naar de Casa Rosada, het presidentieel paleis.Hier sprak Evita Peron vanop het balkon het volk toe indertijd. Hier geen wit huis maar een roos. Dit heeft politieke redenen.. Het roze is een combinatie van lichtblauw (de unitaristen) met rood (de federalisten)die tegenover elkaar stonden.Om beide partijen tevreden te stellen had de president er niets beter op gevonden dan eerst het huis lichtblauw te verven en dan te overschilderen met rood, voila, beide partijen content en een roos huis.

Woensdag 17februari 2010

We nemen alweer een vlucht, deze keer naar Iguazu watervallen waar we naar het schijnt gaan opgegeten worden door de muggen 🙁