Vrijdag 6 april 2012

We leggen de resterende kilometers af naar Christchurch en checken in op een camping. De vorige keren waren we nog niet in het centrum van de stad geraakt zodat we beslissen om de namiddag daar eens rond te lopen. Wanneer we er aankomen is het toch niet dat wat we in gedachten hadden. Het volledige centrum is afgezet met hekkens, straten zijn verlaten en ontoegankelijk, overal waarschuwingen voor instortingsgevaar van gebouwen. Het doet wat Ground Zero-achtig aan, vooral ook omdat het vandaag een feestdag is en er niet veel mensen in de stad rondlopen. Op 22 februari 2011 is hier een zeer zware aardbeving geweest en daar zijn ze nu nog volop van aan het recupereren. Eerst moesten blijkbaar de nodige vaststellingen gedaan worden of gebouwen nog te redden vielen of niet. Helaas voor de stad was de kathedraal niet meer te herstellen, dus besloten ze om hem neer te halen, tot grote teleurstelling van de bevolking.

Het plan om de laatste avond met z’n vieren gezellig te gaan eten in de stad moeten we helaas opbergen, maar een gezellig pizza-restaurant niet ver van onze camping is een voltreffer.

Zaterdag 7 april 2012

We moeten alweer afscheid nemen van onze vriendjes, want hun reis zit er al op. Gelukkig is het niet meer zo lang voordat we elkaar nog eens terugzien zodat Griet haar traantjes deze keer wel kan bedwingen, allee bijna dan toch. Met Anne en Jorn op de vlieger zit onze reis door Nieuw-Zeeland er ook bijna op, hoog tijd dus om onze rekening bij de bank op te zeggen en alles cash mee te nemen.

We rijden nog een beetje rond met onze camper en belanden uiteindelijk op de Banks Peninsula waar we doorrijden tot aan het dorpje Akaroa. Daar belanden we precies even in Frankrijk met een ‘Boulangerie’, ‘Café au lait’, een tankstation dat ‘Essence’ verkoopt en de straatnamen hebben allemaal ‘Rue’ in de naam. In 1838 heeft hier een Franse kapitein het land opgekocht en het dorpje gesticht waarvan de Franse invloeden nu duidelijk nog altijd een rol spelen.

We keren terug richting Christchurch over de Tourist drive. Hoog boven op de heuvels voert deze weg ons langs prachtige zichten over het schiereiland en de zee. Een mooie natuurafsluiter van onze tijd hier in Nieuw-Zeeland.

Zondag 8 april 2012

De camper wordt van onderen tot boven uitgekuist en proper terugbezorgd aan de verhuurmaatschappij. Er zit wel een extra deuk in, want ons Griet heeft beslist om de laatste avond galant ne keer tegen een bloempot mee te rijden, maar de full coverage dekt de kost hiervoor zodat we niets moeten bijbetalen. Het is al eens de moeite om bij te betalen voor een verzekering, want anders zou het ons onmiddellijk 5.000 dollar extra gekost hebben.

In de namiddag brengen we dan nog een bezoek aan het Antartic centre, waar we een dolle rit maken met een Hagglund, een soort van rupsachtig amfibi-voertuig waarmee ze rondrijden op Antartica. We maken er ook een sneeuwstorm mee en worden natgespoten in de 4D-cinema. Een leuk museum als je even tijd hebt om te doen.

Ziezo, hiermee zit ons Nieuw-Zeeland avontuur er al weer op, nu is het gewoon nog inchecken in het hotel om dan morgenvroeg onze vlucht te nemen naar de Cook Islands. See you all there…