Zaterdag 15 oktober 2011

Vandaag gaan we op zoek naar een garagist die onze achterruit kan repareren alsook een winkel waar we nieuwe onderdelen voor ons bagagerek kunnen aanschaffen. We vinden snel een garagist die het probleem direct herkent. Hij zegt dat het een normaal voorkomend probleem is (zeker als je van the Gibb komt) en hij er maandag kan naar kijken. Voor ons bagagerek moeten de onderdelen besteld worden, dus hier ook ten vroegste maandag of dinsdag.

We zullen dus een weekendje Broome moeten doen. Geen probleem, want het is hier zalig. Onze camping ligt vlak aan zee en onze tent ongeveer 10 meter van het strand verwijderd. Het water ziet azuurblauw en er waait een ‘frisse’ vochtige zeebries. We nemen dan ook direct een plons in het zeewater…maar plots… voelen we precies lichte steken. We denken eerst dat het misschien zand is dat een beetje jeukt, maar stilletjes aan krijgen we meer en meer steken. We horen van lokale mensen dat het ‘stingers’ (een soort kwallen) zijn die met de verandering van het seizoen aan het opkomen zijn in dit deel van de zee. We zien ze totaal niet in het water, geen wonder, want ze zijn maar 2 cm groot en doorzichtig. Je kan de jeuk verminderen door er azijn op te gieten. Dju, hadden we nu just een camping quasi op het strand, we genieten dan maar van het zalige zicht.

‘s avonds genieten we van een romantisch etentje in ‘cafe d’amore’ om daarna nog naar een lokaal evenement te gaan kijken. Dit evenement noemt ‘staircase to the moon, 3magical nights each month from march to october’. Eerst dachten we dat dit een soort volle maan party was, maar het is een natuurlijk fenomeen. Zonsopgangen en zonsondergangen hebben we al dikwijls gezien, maar hier gaat het over een maansopgang. De reflectie van de opkomende maan over de moddervlaktes van Roebuck Baai, zorgt voor een illusioneel beeld waarbij er als het ware een trap naar de maan zichtbaar wordt. Dit kan enkel gezien worden een 3tal dagen per maand wanneer er zeer laag tij is en dit rond de volle maan periode (enkel van maart tot oktober). We hadden dus geluk dat we hier juist op dat moment waren.

Zondag 16 oktober 2011

Vandaag gaan we naar Cable beach, een prachtig uitgestrekt strand (22km) met parelwit zand. Dit strand is zo genoemd naar de telegraaf kabel die hier gelegd is tussen Broome en Java in 1889. Hier geen ‘stingers’ maar een wilde zee waar menig surfvolk gebruik van maakt. Wij maken beetje plezier met over de hoge golven te springen en de stroming van de zee de baas te blijven, wat niet evident is.

Op het einde van Cable beach ligt Gantheaume point genoemd naar generaal Gantheaume die hier met zijn boot was aangemeerd. In die tijd dachten ze dat ze een nieuw eiland ontdekt. Het eiland bleek beetje groter dan dat ze gedacht hadden. De kaap is een prachtige rode rotsachtige omgeving met een immens mooi zicht over cable beach en het azuurblauwe water.

Dat Broome gekend is voor zijn uitstekende parels hebben we al kunnen zien aan de vele winkeltjes die parels verkopen. Het verzamelen van deze luxeproducten heeft echter wel zijn tol, want er ligt hier een kerkhof vol met Chinese en Japanse parelduikers. Dit moeten we dan ook eens bezoeken.

We eindigen de avond met een cinema-uitstap. Geen gewone cinema, maar een historische openluchtcinema. Sun Pictures is 1 van de oudste cinema’s ter wereld die nog bestaan. Het meubilair en de overspanning zijn nog volledig in hun originele staat. De films daarentegen zijn geen klassiekers, maar de normale Hollywood-blockbusters. Wij gaan kijken naar Johnny English Reborn. Moe en voldaan kruipen we ons tentje in voor een bewogen nachtrust. Onze tent vloog bijna de lucht in met de hard waaiende wind van over de zee.

Maandag 17 oktober 2011

We plannen terug een relaxdag , want we kunnen niets doen. Onze auto is binnen voor reparatie, dus er zit niets anders op dan ons beetje bezig te houden met bloggen en proberen te ontkomen aan de warmte.

Wanneer de auto ‘klaar’ is, komen we te weten dat ze nog een onderdeel moeten bestellen om het volledig te repareren. Helaas moeten we hier weer op wachten. Volgens de garagist zou dit onderdeel beschikbaar moeten zijn op donderdag. We waren toch van plan om een uitstap te plannen van een paar dagen, dus dat komt goed uit.

We genieten nog van een zonsondergang op ‘Cable Beach’ om dan vroeg te gaan slapen.

De volgende dagen plannen we een trip naar Cape Leveque en Willie Creek die iets anders afgelopen is dan verwacht. Wordt vervolgd…