Met onze Tasmanië trip achter de rug zijn we in de helft van onze reis beland. Tijd om eens te polsen bij Peter wat hij er tot nu toe al van vond:

Dag Peter, Hallo David en Griet, Vertel eens, hoe ervaar je deze virtuele reis?

Wel, wanneer ik de prijs van virtuele gids won, was ik door het dolle heen. Ik had Australië nog nooit bezocht, maar bleek er toch meer van te weten dan ikzelf dacht… en dat zonder hulpmiddelen, ahum. Ik had wel liever fysiek met jullie meegereisd, maar nu ik op deze manier meereis, staat Australië alleszins al op mijn verlanglijstje voor een reisje in de toekomst.

Wat was jouw mooiste ervaring tot nu toe?

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van West-Australië. De meeste toeristen, die naar Australië komen, bezoeken vooral de Oostkust. Ik kan daar nu nog geen oordeel over vellen, maar de natuur van WA is echt wel een pareltje en het lijkt me zonde om hier niet eens van geproefd te hebben wanneer je hier bent. Als je zo op die afgelegen plaatsen komt, dan behoor je echt tot de Outback en daar is Australië nu eenmaal voor gekend, niewaar? Ik vond dan ook het Karijini National Park meer dan de moeite waard, alsook het duiken in Exmouth was super.

Wat met Uluru, is dit nu echt zo iets dat je moet gezien hebben of is het een ‘tourist trap’?

Dit is zeker geen ‘tourist trap’! Het icoon van Australië is terecht ook het pronkstuk van het land. Je kan de grootsheid van de steen maar ervaren door hier echt geweest te zijn, vind ik. En als je hier dan toch bent, is een bezoekje aan Kings Canyon ook wel een must!

Welke wilde beesten heb je zoal gezien tijdens deze reis?

Goh, ik heb al heel veel wilde dieren kunnen afchecken op het lijstje, zoals Kangoeroes, Wallabi’s, Emoe’s, Echidna’s, Koala’s, Krokodillen, een Wombat, Walvissen, zeeschildpadden,… De Tasmaanse duivel heb ik helaas niet te zien gekregen, maar blijkbaar laat die zich heel moeilijk zien en bovendien is dit een nachtbeest. Ik had graag nog een Platypus willen zien, maar tot nu toe geen geluk mee gehad.

Welke Australische gewoonten heb je hier al bijgeleerd?

Ik vind het grappig dat de Australiërs alles afkorten, zo wordt: Fremantle – Freo, Tasmanië – Tassie, Mcdonalds – Macca’s, Barbecue – Barbie, Afternoon – Arvo, Woolworths supermarkt – de woolies

Ook vind ik het erg hoe een huzarenstukje het is om hier over te steken aan een zebrapad. Je moet niet denken dat de voetganger hier de zwakke weggebruiker is. Daarom probeert David de Australiërs wat goeie manieren te leren door altijd te stoppen wanneer een voetganger de baan wenst over te steken. Dit gaat altijd gepaard met het supersnel oversteken van de baan, zodat we zeker geen kostbare minuten verliezen, en een uitgebreide ‘dank u wel’.

Ook heb ik hier al bijgeleerd welke job ik zeker nooit van mijn leven zou willen doen, namelijk ‘wegenwerker’. Wanneer het je tegen zit dan krijg je de job toegedeeld van ‘signposter’. Een ganse dag sta je dan in de bakkende zon langs de weg het verkeer te regelen met een bord waarop aan de ene kant ‘stop’ staat en de andere kant ‘slow’. Dit vind ik het toppunt van jobcreatie, wetende dat dit eenvoudig opgelost kan worden met tijdelijke verkeerslichten.

We hebben net Tasmanië achter de rug. Kan je even vertellen aan de lezers hoe je deze trip ervaren hebt?

Toen Griet vertelde dat de ferry alsnog kon geboekt worden, was ik wel blij eigenlijk. Het leek wel een beetje een vakantie in een vakantie, 2 weekjes eens iets helemaal anders. Ik heb me laten vertellen dat Tasmanië een beetje een mix is van Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Schotland. De natuur is schitterend en ik heb er zeker van genoten om eens een ander stukje natuur te zien.

Als laatste nog wat korte vraagjes…

Darwin of Perth? – Perth
Kakadu National Park of Litchfield NP? – Litchfield NP
Uluru of Kings Canyon? – Beide
Autobed of Tent? – In warme temperaturen tent, in koude het autobed
Adelaide of Melbourne? – Melbourne
Great Central Road of Great Ocean Road? – Great Ocean Road

En tot slot: Vallen wij een beetje mee als reisgenoten?

Moet ik hier echt op antwoorden? Laat ons zeggen dat het wel leuk is te zien dat jullie elke dag meer en meer met jullie eigen onnozelheden kunnen lachen.

Hartelijk bedankt voor dit gesprek Peter.

No worries, graag gedaan

Amai, je begint al te klinken als een echte Aussie

Thanks, mate, seeya

De lezers kunnen hieronder nog de fotoreportage terugvinden van jouw ervaringen in Tasmanië